Greate Buorren 45

Kubaard

€ 175.000,- k.k.

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING (in opdracht van de gemeente Littenseradiel)

Op een prachtige locatie in Greidhoeke dorp Kubaard, centraal tussen de steden Leeuwarden en Bolsward, staat deze voormalige basisschool. Het schoolgebouw is gebouwd in de jaren ’50 van de vorige eeuw en in 2002 nog vergroot. De indeling en de ligging maken dit schoolgebouw zeer geschikt om in te kunnen wonen. Wonen waarbij ook thuiswerken of een praktijk aan huis mogelijk is. De ligging aan klein open water biedt u tevens de mogelijkheid om een sloep aan de wal te hebben.

De vigerende planologische bestemming is ‘maatschappelijke voorzieningen’. De gemeente Littenseradiel is bereid mee te werken aan een wijziging van de bestemming, waarmee wonen (één of twee wooneenheden) mogelijk wordt. Binnen de woonfunctie is een huis-aan-huis gebonden beroep of een kleinschalige bedrijfsactiviteit mogelijk. Voorwaarde is dat de oppervlakte voor het niet-wonen ten hoogste 30% van de oppervlakte van het hoofdgebouw bedraagt. Met een maximum van 30m2. Voor andere wijzigingen zal een zwaardere bestemmingsplanprocedure moeten worden gevolgd.

Indeling:
Entree naar de brede gang. Aan deze gang liggen toiletten, een werkkast, ruime bergkamer/archief, speellokaal (94m²), 2 leslokalen (55m²), zij-ingang, lerarenkamer (19m²) met een keukentje en kantoor (13m²). Voor het gebouw ligt het schoolplein met (speel)plein, zandbak en fietsenhok.

Andere kenmerken van dit uitdagende object zijn:
-baksteen (appelbloesem) spouwmuren, betonnen vloeren, kunststofkozijnen met HR++ beglazing, hoge plafonds deels met systeemplafonds, centrale verwarming, zadeldaken met planken dakbeschot en verbeterde dakpannen.
-de zonnepanelen zijn eigendom van Stichting WIEK. De huurovereenkomst met deze stichting kan op verzoek worden doorgezet.
-de aangebouwde voormalige schoolmeesterswoning is eigendom van derden.

Dit gebouw wordt in opdracht van de gemeente Littenseradiel aangeboden middels een verkoop bij inschrijving.
U heeft op twee dagen de gelegenheid het pand te bekijken:
-Donderdag 27 oktober 2016 van 13.00-16.00 uur
-Zaterdag 29 oktober 2016 van 9.30-12.00 uur

Tot en met 14 november 2016, 14.00 uur heeft u de mogelijkheid een bod uit te brengen. Het biedingsformulier (en overige informatie over de verkoop bij inschrijving) is verkrijgbaar op de kijkdagen, maar kan ook vooraf worden opgevraagd bij de makelaar.

Vraagprijs
€ 175.000,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Soort
eengezinswoning
Bouwvorm
bestaande bouw
Dak toelichting
zonnepanelen zijn niet bij de koop inbegrepen
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
400 m2
Perceel oppervlakte
1.278 m2
Inhoud
2.000 m3
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
0
Aantal slaapkamers
0
Soorten verwarming
c.v.-ketel
Soorten warm water
c.v.-ketel
Liggingen
aan rustige weg, open ligging, aan vaarwater, landelijk gelegen
Tuintypen
voortuin
Parkeer faciliteiten
openbaar parkeren