Kanaalweg 27

Harlingen

€ 177.000,- k.k.

Wonen op een eiland aan het Van Harinxmakanaal? In deze voormalige dienstwoning van Provinciale Waterstaat gelegen in de Koningsbuurt in Harlingen kan het. Omringd door water en voorbij varende schepen in allerlei soorten en maten. Het uitzicht verveelt nooit!

Het eiland, de dienstwoning en de toegangsbrug zijn in eigendom bij provincie Fryslân. Omdat de laatste huurder van de dienstwoning vertrokken is, wordt de woning met bijgebouwen en tuin rondom verkocht. De rest van het werkeiland en de brug blijven in eigendom bij de provincie. Hoewel er op dit moment geen aanlegplaats is voor een boot, is wellicht mogelijk deze zelf te creëren door bijvoorbeeld een insteekhaven.

Let op: Het perceel met woning heeft de bestemming Bedrijventerrein. Koper dient het perceel met woonhuis dienovereenkomstig het bestemmingsplan te gebruiken. Enkel wonen is niet toegestaan.

De karakteristieke woning is in 1894 gebouwd en is later vergroot. Samen met de Hopmansbrug, die toegang biedt tot het eiland, is de woning aangemerkt als Gemeentelijk monument.

Indeling:
Entree naar de hal met doorgang naar de ruime, moderne woonkeuken met inbouwapparatuur (vaatwasser, combimagnetron, gaskookplaat en afzuigkap) en houten vloer. Ook kunt u vanuit de hal naar de gezellige woonkamer, waar u door de diverse ramen een mooi uitzicht heeft op de waterrijke omgeving. Onder de woning zit een grote kelder met koekoeken. De trap naar boven is in de gang waar ook het recent gerenoveerde toilet en de badkamer zich vinden.

Boven:
Op de verdieping is een ruime overloop met rondom 3 slaapkamers.

Deze woning wordt in opdracht van de Provincie Fryslân bij inschrijving verkocht.

U kunt op de volgende vaste momenten komen kijken of dit uw toekomstige woning zou kunnen zijn.
-Donderdag 5 oktober 2017 van 10.00-12.00 uur
-Vrijdag 6 oktober 2017 van 15.00-17.00 uur

Wij vertellen u graag meer over de woning en de verkoopprocedure!

Vraagprijs
€ 177.000,- k.k.
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Soort
eengezinswoning
Bouwjaar
1894
Bouwvorm
bestaande bouw
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
97 m2
Perceel oppervlakte
1.689 m2
Inhoud
328 m3
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal slaapkamers
3
Energieklasse
G
Isolatievormen
geen isolatie
Soorten verwarming
c.v.-ketel
Soorten warm water
c.v.-ketel
CV ketel type
TG
Liggingen
aan water, open ligging, aan vaarwater
Tuintypen
tuin rondom